Viselj-e fátylat a menyasszonyi ruhához?

Sok menyasszony nem tudja eldönteni, viseljen-e fátylat esküvői ruhájához; és ha igen, milyet. Ma már ez a legtöbb esetben egyáltalán nem kötelező, illetve nagyon sok féle fátyolból válogathat az ara.

·      Ha templomi esküvő is lesz, ott „kötelező” a fátyol, de nem muszáj több méteres, földig érő típust választanod.

 

·      Ha kifejezetten a földön húzott fátyol tetszik, vedd figyelembe a helyszín méretét és jellegét is, hiszen egy kicsi templomban nem mutat jól, és el sem fér, szabadtéren pedig bepiszkolódik egy ekkora fátyol.

 

·      Az A-vonalú esküvői ruhákhoz jól illik a derékig, de akár a ruhán túl érő fátyol is.

 

·      A fátyol színe illjen a ruháéhoz: nem baj, ha nem fehér, hanem csont- vagy krémszínű ruhát választasz; találsz ilyen árnyalatú fátylat is.

 

·      A tüllszoknyás menyasszonyi ruhák stílusos kiegészítője lehet a hosszú, sűrűn húzott, a fejtetőre tűzött kiegészítő.

 

·      Ha arc elé borított fátylat szeretnél, az tüllből készüljön, ugyanis a vastagabb anyagok, mint a muszlin vagy az organza nem engedik, hogy rendesen kiláss alóluk.

 

·      Ha sellő fazonú menyasszonyi ruhát választasz, a fátyol érjen derékig vagy a ruha aljáig.

 

·      Ha a frizurád nem engedi meg, hogy a kis fésű, amelyre a fátyol általában rá van dolgozva, elférjen a hajadban, kontytűkkel rögzítheted azt. Ha rövid a hajad, hajlakkal is fixáld.

 

·      A fátyol lehet például hímzéssel díszített, ám ez esetben a mintázata tükrözze a ruháét.

 

Ha még nem találtad meg az ideális ruhát és fátylat, nézz körül esküvőiruha-kölcsönzőnkben!