Virágok az esküvőn – Az esküvői csokron túl

Az esküvő kapcsán a virágokról a legtöbb embernek egyből az esküvői csokor és a díszítés jut eszébe. 2015-ben azonban felütötte a fejét egy új trend, egyre népszerűbb a menyasszonyok körében, hogy fejdíszeiket virágokból csináltatják. Most ezt a trendet és a különböző lehetőségeket mutatjuk be.

A természetes

Ennél a típusú fejdísznél a készítők élő virágot használnak, minden más, nem természetes kiegészítőt mellőznek. Így egyfajta virágkoszorú jön létre, melynek azonban számos változata van.

A bátrabb menyasszonyok kérhetik a koszorú nagyobb virágokból, így egy valóban hangsúlyos fejdíszt kapunk, mely azonnal vonzza a tekinteteket. A színekkel is remekül lehet variálni, a koszorú lehet hófehér, így a visszafogott szín ellensúlyozza a bátrabb méretezést. Természetesen egy hófehér ruha mellett az élénk színekben pompázó, vidám virágos fejdísz is tökéletes választás, ám ez inkább a bohém menyasszonyoknak áll jól.

A kombinált

Sajnos tartja magát a tévhit, hogy a virágos fejdíszekhez semmilyen más kiegészítőt nem illik viselni. Ez szerencsére nem így van, hiszen az élő virágok remekül kombinálhatóak annak érdekében, hogy az összhatás is más és más legyen. 

A fátyol például bármilyen virágos fejdíszhez remekül illik, így azoknak sem kell lemondaniuk róla, akik mégis egy friss virágokból készült fejdísz mellett döntenek. A különböző gyöngyökkel kiegészített, apró virágos fejdíszek is nagyon divatosak, ezek jól passzolnak egy elegáns templomi esküvő hangulatához is, mégis feldobják a hagyományos menyasszonyi ruhát.

A „hamis”

Szerencsére azoknak az aráknak sem kell lemondaniuk a virágos fejdíszről, akik nem rajonganak azért a gondolatért, hogy élő virágok legyenek a hajukban. Számukra tökéletes megoldás lehet a selyemből készült virágok fejdíszként való viselése. Ekkor azonban vigyázni kell, ajánlott a kisebb méretű virágok választása, hiszen nagyobb méret esetén esetlegesen művirágokra emlékeztetnek majd, ezt a hatást pedig érdemes elkerülni. Az apró selyemvirágok gyönggyel való kombinálása igazán finom és elegáns hatást kelt, és a miatt sem kell aggódni, hogy a dísz elhervad.