Valami kék – Hogyan viseljük az esküvőn?

Minden menyasszony ismeri a babonát, miszerint az esküvő napján viselnie kell valami régit, valami újat, valami kölcsönkapott dolgot és valami kéket. Mindegyiknek megvan a maga jelentése, a régi a menyasszony addigi életét szimbolizálja, az új az eljövendő sikeres életet, a kölcsönkapott a barátokat, a kék pedig a tisztaságot. Most ahhoz adunk tippeket, hogyan lehet beépíteni az esküvői ruhába vagy kiegészítőkbe a valami kéket.

Manikűr, pedikűr

Sokan nem gondolnak rá, de a halványkék körmök igazán jól mutatnak az esküvőn. A lábakon is remekül néz ki, főként akkor, ha a menyasszony nyitott orrú cipőt visel, a kéz körmein pedig finom, mégis hangsúlyos módja a valami kék viselésének.

A csokor

A csokor esetében több lehetőség is adódik a kék szín megjelenítésére. A csokor színkompozíciójától függően elrejthetünk egy-egy kék színű virágot a csokorban. Ez persze akkor a legjobb opció, ha a csokor fehér, vagy halvány színű virágokból áll. A másik lehetőség, hogy a csokrot magát kötjük körbe egy elegáns, kék, selyemszalaggal, figyelni kell azonban az árnyalatra, hogy ne üssön el a menyasszony ruhájától és az esküvő színeitől.

Cipő

Ez a megoldás a vagányabb, bevállalósabb menyasszonyoknak való. Egy hangsúlyos, élénk kék cipő igazán meghatározó pontja lehet az esküvői szettnek. Azok, akik visszafogottabb hatást szeretnének, válasszák a kék pasztell árnyalatait, így a cipő nem lesz olyan feltűnő, mégis eleget tesz majd a valami kék kritériumainak.

Ékszer

A hagyományos menyasszonyi ékszerek általában gyöngyből vagy más, visszafogottabb, elegánsabb anyagból készülnek. Érdemes azonban kísérletezni azzal, hogy a valami kéket ékszerként viseljük, hiszen egy jól megválasztott zafír fülbevaló kékes színével remekül feldobja az összhatást.

Fehérnemű

Természetesen a menyasszony úgy is viselhet valami kéket, hogy azt a vendégek nem látják. Ennek egyik módja a kék fehérnemű viselése. Természetesen itt is fontos a megfelelő árnyalat kiválasztása, hiszen egy erős kék szín könnyen átüthet a ruhán, ez pedig nem szerencsés. A másik lehetőség a harisnyakötő, ennél szerencsére nem fontos, hogy a kék melyik árnyalatát választjuk, hiszen a legtöbb menyasszonyi ruha szoknyarésze olyan vastag, hogy nem fog átütni a szín.