Mire figyeljenek a körte alakú hölgyek menyasszonyiruha-kölcsönzéskor?

Minden menyasszony szeretne tökéletes és gyönyörű lenni a nagy napon, legyen bármilyen az alakja: homokóra, fiús, alma, körte vagy épp szögletes. A körte alkat a hölgyek jelentős hányadára jellemző: a megnevezés kisebb mellet és szélesebb csípőt, vastagabb combot jelent. A lényeg, hogy olyan ruhát válasszon a menyasszony, amivel keskenyebb, kisebb felsőtestét a szélesebb alsóhoz „igazítja”. Azaz, a szűk felső és a habcsókszerű, hatalmas alsó kettőse nem éppen ideális.

Az ejtett vállú ruha jól áll a körte alkatú hölgyeknek

 

Érdemes olyan ruhát választani, amely bár a test vonalát követi, nem „cuppan rá” teljesen, így a menyasszony nem hangsúlyozza ki még jobban egyébként is telt csípőjét. A nyakkivágásra is figyeljen oda a házasodni készülő hölgy az esküvőiruha-kölcsönzéskor. A csónakkivágás és az ejtett váll is előnyös a körte alkatú hölgyeknek. Előbbivel azonban érdemes vigyázni, ha kifejezetten telt kebleid vannak. Az esküvői ruha felső, szűk része tartson körülbelül a fenék közepéig, onnan bővüljön.

 

Az A-vonalú szoknya ideális

 

Bolerót lehetőleg ne viselj a menyasszonyi ruhához, mert túlságosan kihangsúlyozná széles csípődet. A szoknyarész ne legyen túl szűk, de túl bő se. Az A-vonalú szoknya jó választás, a berakással, fodrokkal, masnikkal teli alsórészeket viszont kerüld. Bátran hangsúlyozd a nyakad és a dekoltázsod: válassz a menyasszonyi ruhához elegáns kiegészítőket, például egy gyöngysort, tiarát vagy más hajdíszt.