Minden, amit az abroncsokról és alsószoknyákról tudni akartál, de eddig nem merted megkérdezni…

Tudjátok, Csajok, amikor kislánykorunkban királylányok akartunk lenni, vagy amiért lenyűgöz bennünket ma is a kosztümös filmek világa, annak van egy láthatatlan oka, egy kellék, amin keresztül rabul ejti a szemet és a szívet az öltözet, ez pedig az alsószoknya. Ugyanis ez az a darab, amitől a legszebb ruci is hálóingként esne össze a legcsinosabb lányon is.

Abroncsok már a középkorban is léteztek, ezek elég brutális darabok voltak. A súlyos anyagokból készült szoknyákat ugyanis fémből összekovácsolt kínzóeszközök tartották ki szép nagyra. Ma már szerencsére jobb a helyzet. Egyrészt nem kell napi szinten ilyenekbe bújnunk, másrészt sokkal könnyebb az abroncsok szerkezete. Egy jó abroncsnak ugye az a feladata, hogy a sok rétegből álló alkalmi ruhákat körívben tartsa. Ennek több fajtája létezik. Van olyan, ami egy abroncsos, azaz a ruhának csak a legalját emeli meg, ez az egészen szolid alkalmi ruhák alá való. Ami már ennél több abroncs, ott a hatás is emelkedik. Az átlag szalagavatós vagy menyasszonyi ruha alá a 3 abroncsos alj a sztenderd, de tüllös ruhák alá gyakran 5 abroncsos is elfér. Az átmérője egy abroncsnak egy méter körüli, de lehet ennél nagyobb is.  Az alsószoknyáról azt kell tudnotok, hogy a merevítése alapvetően műanyag, de van a jobbakban (és a Boglárka Szalonban persze ilyen van… ) egy rugalmas, vékony fémszál is. Ettől jobb a tartás és szilárdabb is a szerkezet. Ha felveszel egy abroncsot, az nagyságtól függően, de mindenképpen emelni fog a ruha hosszán. Tehát ha felkapsz egy menyarucit alsószoknya nélkül, akkor az leérhet a földig, sőt, húzhatod is. De ha aláveszel pl. egy 5-ös abroncsot, akkor lesz tökéletes a hossz, mert annyit emel a ruhán. Az ideális ruhahossz egyébként az, ha abronccsal és a cipőddel együtt a földtől kb. 10-15 cm-re van a ruhád alja. Sokan pánikba esnek, és fürkészik a ruhát, hogy „úristen, ez rövid!”, de megnyugtatunk mindenkit, hogy ha földig érne a ruhád, kb. két lépés múlva letaposnád, felbuknál benne, vagy mások lépnének rá, ugyanis minden egyes lépéssel előre belibben a ruha, amit csak akkor tudunk kompenzálni, ha magasabbra hagyjuk az alját. És ez így lesz atombiztonságos. A mi ruháinkban nem fog efféle baleset érni, és jól teszed, ha hallgatsz egy szakember véleményére. Nem egy rendezvényen voltunk, ahol kétségbe esve rohantak hozzánk lányok, akiket más szalonokból úgy engedtek el, hogy földig ért a ruhájuk, és abban ugye mindent lehet, csak lépni és táncolni nem… Ja, egyébként senki nem alulról méregeti a ruhádat, hanem felülről néznek Rád. Tehát mást lát, mint Te a tükörből.

Az abroncsok anyaga egyébként tüll, ami jól mosható, könnyű és nem kell vasalni. Jól bírják a strapát is.

Még egy jó tanács: soha ne ülj rá a merevítő abroncsra, mert könnyen járhatsz úgy, mint a vicces filmekben, hogy az abronccsal együtt a ruhád is az égbe emelkedik, mindenféle intim belátást engedve avatatlan szemeknek. Tehát a helyes, biztonságos, de egyébként a sikkes és nőies leülés abroncsos ruhában a következő: megfogod két oldalt a kezeiddel vmelyik felső abroncsot a ruhádon, picit megemeled, és a harisnyádra ülsz rá a széken, nem a ruhára! Ezzel úgy fogsz mozogni, mint egy igazi bálkirálynő, aki tudja, mi az etikett. Otthon gyakorolhatsz is.

De egyébként nem aggódunk Érted. Minden Boglárkás lány lélegzetelállító ruhájában az est fénypontja, ez teljesen természetes. Nagyon szép napot kívánunk Neked a szalagavatódra, és kívánjuk, hogy érzed remekül Magad!