Milyen zenét rendeljek az esküvőmre?

Legtöbbünk fejében a klasszikus lakodalmas zenekarok élnek még mindig, akik végigjátsszák a repertoárt magyar nótákból A-tól Z-ig. Kicsit füstös, kicsit unalmas, de ismerős. Manapság ennél jóval változatosabb a paletta. Cikkünk ennek igyekszik utána járni.

Lakodalom nem létezik muzsikaszó nélkül. Csokorba szedtük, milyen lehetőségeid vannak, amikor zenekart választasz. A kínálat sokszínű, az interneten böngészve számtalan előadót találsz. Mi a főbb típusokat tekintjük át, a Te dolgod átgondolni, melyik stílus áll Hozzád és vendégeidhez a legközelebb. Persze az árkülönbségek is jelentősek. A konkrét tarifákról aktuális helyszíntől, időponttól, előadótól függően a zenekarnál érdeklődhetsz.

 

  1. Klasszikus lagzis zenészek: pár főből álló banda, hegedűvel, szintivel, gitárral, dobbal, énekessel. Magyar nóták, popslágerek.
  2. Szintis zenész: egész este szól a szinti alap, egy személyben zongorázik és énekel a vállalkozó kedvű zenész.
  3. Karaoke esküvő: hívtok egy DJ-t, akinek több ezer karaoke alapja van, és jól megénekeltetitek a násznépet. Amikor épp senkinek nincs kedve énekelni, akkor a karaokes ember muzsikál.
  4. Diszkós lagzi: itt nem énekel senki, hanem megy CD-ről egész este a slágerözön.
  5. Sztárvendég: felhívtok egy rendezvényszervezői irodát, akik hihetetlen celebeket be tudnak szervezni az esküvőtökre. Ez egy manapság felfutó műfaj. Nem olcsó, de azért kevesen tudják elmondani, hogy az esküvőjén pl. a Neoton volt a zenészbanda vagy épp Zorán.
  6. Külföldi sztárvendég: a legborsosabb árú verzió, de nagyot szól. Hallani olykor, hogy vagyonos házasulandók külföldi énekeseket hívnak meg Magyarországra privát rendezvényekre. Ez is csak pénz kérdés, ha eleget tudtok fizetni, mindenki eljön, hidd el.

 

 

Ami fontos, hogy időben kezdj el zenész után járni. Akár már egy évvel korábban is megteheted ezt, ha népszerű előadó mellett döntesz. Mindig mindenkivel előre és pontosan állapodjatok meg a feltételekben. Nemcsak a fellépti díjról, hanem arról is, hogy hány órától hány óráig fog játszani, mennyi szünetet tart, kér-e bármi külön juttatást, eszközt stb. A legtisztább az, ha mindezt szerződésben is rögzítitek. Érdemes az interneten fórumokat is böngészned, ahol menyasszonytársaid leírták az egyes zenekarokról szerzett tapasztalataikat.

 

A Boglárka Szalon minden esetre jó szórakozást és szuper zenés bulit kíván Valamennyőtöknek.