Milyen színű legyen a menyasszonyi ruha?

A menyasszonyi ruha színe hagyományosan a fehér, ám ennek is számtalan árnyalata létezik, az elefántcsonttól és a krémszíntől kezdve a tojáshéjon és az ekrün keresztül a vajszínűig és a halvány bézsig. Illetve, sok menyasszony szegül szembe a hagyományokkal, és választ egy formabontó színű ruhacsodát az esküvőiruha-kölcsönzéskor.

Eleinte a kék volt a tradicionális esküvői szín

 

Az 1800-as évek közepéig a menyasszony jellemzően maga varrta a ruháját, illetve, akik megengedhették maguknak, vásároltak vagy varrattak, de a praktikumot mindig szem előtt tartották: fontos volt, hogy a ruhát később is viselhessék. A legkedveltebb ruhaszín a kék volt. Akkor tértek át a menyasszonyok a fehérre, miután 1840-ben Viktória brit királynő hozzáment Albert szász-coburgi és gothai herceghez, egy gyönyörű, részletgazdag, fehér színű ruhában: azóta ez az esküvői ruhák hagyományos színe.

 

A fehér eredetileg nem a tisztaságot, hanem a jólétet szimbolizálta

 

Eredetileg a fehér nem az ártatlanságot és a tisztaságot jelentette, hanem a luxust: azt üzente, hogy viselője megengedheti magának, hogy mindössze életében egyszer vegye fel a ruhát. Azonban Diana hercegnő esküvője után a fehér egyeduralma is megtört, ugyanis Lady Di egy elefántcsontszínű ruhában mondta ki az igent Károly hercegnek.

 

Válassz saját stílusod és ízlésed szerint

 

Azóta a menyasszonyok ízlésük, illetve saját színeik (bőrük, hajuk és szemük tónusa) alapján választanak esküvői ruhát maguknak. A legegyszerűbb, ha ellátogatsz esküvőiruha-kölcsönzőnkbe, és több, különböző árnyalatú ruhát is felpróbálsz, hogy lásd, melyik áll a legjobban!