Milyen felsőrész és nyakkivágás a legelőnyösebb a számomra?

Menyasszonyként nemcsak az esküvői ruhád szabására, színére, anyagára és méretére kell odafigyelned a ruhakölcsönzéskor, de arra is, hogy milyen a ruhaköltemény nyakkivágása, ugyanis más-más alkathoz más-más nyakmegoldás illik a legjobban. Ha sikerül kiválasztanod az ideális nyakkivágással rendelkező darabot az esküvőiruha-kölcsönzéskor, az elfedi majd a tested kevésbé ideális részeit (vagy legalábbis elvonja róluk a figyelmet), az előnyöseket pedig kiemeli.

A hullámos mellrész optikailag növeli a kebleket

 

A halcsontokkal, illetve műanyag vagy fém merevítőkkel ellátott felsők szép tartást biztosítanak az anyagnak, karcsúsítanak és optikailag nyújtják az alakot. A halcsonttal merevített, csipkés felsőrészek királynői megjelenést biztosítanak a teltebb aráknak is. Ha a felső vonala nem egyenes, hanem hullámos, a mell nagyobbnak látszik. Az anyag hajtása, redőzése jótékonyan eltakar egy-két plusz kilót. Az alma és homokóra alkathoz a V-nyakkivágás a legideálisabb.

 

A fiús alkatú menyasszonyoknak jól áll a zártabb felsőrész

 

Ha a váll szélesebb a csípőnél, az aszimmetrikus vállmegoldást vagy a szögletes kivágást ajánljuk. A körte alkatú menyasszonyoknak jól áll a csónakkivágás és a buggyos ujjmegoldás is. A vékony, fiús alkatú menyasszony egy díszes, fodros felsőrésszel nőies idomokat varázsolhat magának. Az is ideális, ha elöl a kivágás nem túl nagy, inkább zárt a ruha, hátul viszont sokat megmutat. A magas és vékony aráknak jól állnak a csőfazonú felsőrészek, illetve a nyakbakötős menyasszonyi ruhák is.