Milyen esküvői ruhát válasszon egy magas menyasszony?

Ha magasabb vagy az átlagnál, a hétköznapokban problémát jelenthet egy megfelelő hosszúságú nadrág és egy nem csupán a csuklódig érő ujjú kabát beszerzése. Azonban ez természetesen nem jelenti azt, hogy a nagy napra ne találhatnál számodra megfelelő ruhát.

·      Szerencsére a menyasszonyi ruhák legtöbbjét magas lányokra tervezik, hiszen átalakítással az alacsonyabbak is felvehetik, illetve a szertartásra a menyasszonyok általában magassarkút vesznek fel, így akár könnyebben is találsz magadnak egy ruhakölteményt, mintha egy hétköznapi öltözéket keresnél.

·      A kölcsönzéshez vigyél magaddal egy olyan magas sarkú cipőt, amilyet a nagy napon viselni fogsz, nehogy az egy alacsonyabb lányon a földet söprő ruha rajtad csak bokáig érjen a cipő magassága miatt. Kompromisszumos megoldásként viselj egy kicsit alacsonyabb – de persze nem teljesen lapos sarkú – lábbelit.

·      Egy hercegnő szabású, egy A-vonalú vagy egy trombita fazonú ruha jó választás. Az empire fazonú, azaz mell alatt vágott ruhákat viszont inkább kerüld, főként akkor, ha nagyon vékony is vagy, mert úgy mutatnál benne, mintha egy sátrat húztál volna magadra.

·      Egy kontrasztos színű öv vagy virágfüzér jó megoldás, hiszen megtöri a tested hosszú egyenes vonalát. A pánt nélküli ruhákat, a mély, kerek kivágást és az ejtett csípőjű szoknyarészt neked találták ki. Utóbbi optikailag hosszítja a törzsedet, és rövidíti a lábadat.

·      Magas nyakú vagy hosszú ujjú ruhát ne viselj. A hajadat fésüld hátra, a fátylat pedig a fejed hátsó részére tűzd. Magas hajdíszt vagy hosszú fátylat ne tegyél fel, illetve magasra tornyozott kontyot se készíttess. A hajadban egyszerű dísz legyen, például egy szál virág vagy egy csillogó csat.

A fentiek alapján biztosan megtalálod a magasságodnak és ízlésednek leginkább megfelelő ruhát; ha segítségre van szükséged, látogass el esküvőiruha-kölcsönzőnkbe!