Milyen esküvői frizura illik az arcformámhoz?

Az arcformád nemcsak a hétköznapi, hanem az alkalmi és azon belül az esküvői frizura kiválasztásánál is támpontot ad; érdemes ezt is figyelembe venned a választásnál, hiszen ellenkező esetben a magazinbeli modellen csodásan álló hajköltemény rajtad furán mutathat.

Ovális arc

Ha ovális arcod van, szerencsés vagy, hiszen ehhez illik a legtöbb féle frizura; szinte bármilyet készíttethetsz, hiszen nem kell sem az arcod szélesebbé, sem keskenyebbé tételére törekedned. Azonban a zömök frufrut lehetőleg kerüld, illetve ne most kezdj el kísérletezgetni a legmerészebb frizurákkal.

Szív alakú arc

Ha az arcod a homloknál szélesebb, az állad pedig hegyes, azaz szív alakú arcod van, az áll alá érő, lépcsőzetes frizurák a legelőnyösebbek a számodra. Ha kontyot készíttetsz, a hajad a tarkódnál legyen megkötve. A hajad oldalt válaszd el, és a frufrud is legyen aszimmetrikus. A kontyod lehetőleg ne emelkedjen a fejtetőd fölé, és a tömött, sima frizurát is kerüld.

Szögletes arc

Ha szögletes az arcod, a frizurádnak lágyítania kell a vonásaidat. A rövid vagy középhosszú haj áll neked a legjobban. A hosszú vagy pont az állcsontig érő frizurákat kerüld, ugyanis ezek összenyomják az arcod, illetve kiemelik a szögletességét.

Hosszúkás arc

A frufru jó választás, hiszen optikailag rövidíti az arcod. A frizurád körvonala lehetőleg ovális vagy kerek legyen. A sima, hosszú hajat, illetve a fejtetőn magas frizurákat kerüld.

Háromszög formájú arc

Háromszög formájú arcodhoz szól áll egy tarkóig érő frizura vagy egy a tarkó vonalában kialakított konty. A lépcsőzetes frizurák közül is választhatsz; azonban a fejtetőn magasakat kerüld.

Kerek arc

Ha kerek az arcod, előnyös, ha megpróbálod optikailag nyújtani, vékonyabbnak láttatni azt. A választékod legyen aszimmetrikus. Ha kontyot készíttetsz, a hajad magasan, a fejtetőn tűzd fel. A göndör frizurát, a rövid bubit és a frufrut is kerüld.