Milyen anyagból készüljön az esküvői ruha?

Szatén, bársony, muszlin, organza… Számtalan anyagból készült esküvői ruhákat kínálnak a kölcsönzők. Ha nem tudod, melyiket válaszd, az alábbiakban kaphatsz egy kis segítséget.

Szatén

Az egyik legnépszerűbb menyasszonyiruha-alapanyag a lágy esésű szatén. A sima felületű, selymes fényű anyagot a drágább változat esetén hernyóselyemből, pamutból vagy gyapjúból, az olcsóbb esetén pedig viszkózból vagy poliészterből gyártják. A gyapjúszatén esetén figyelembe kell venned, hogy ez az anyag elsősorban téli esküvőkre ideális, a pamutszatén esetén pedig azt, hogy könnyen gyűrődik.

Lurex és lamé

A két fényes anyag szintén népszerű. A lurex egy fémszál, amelyet a ruhába vezetve az fémes csillogást kap. A lamé szintén egy pamutból és selyemből, fémvetülékkel készített, fényes szövet.

Batiszt

Ha kevésbé fényes anyagra vágysz, válassz egy batisztból vagy csiszolt pamutvászonból készült ruhát. Előbbi rendkívül vékony, így nyári esküvőre is megfelel.

Santung

Az azonos nevű kínai tartományról elnevezett anyag szintén kevésbé fényes, mint a szatén, illetve merevebb tapintású is. Alapanyaga lehet hernyóselyem, poliészter, len, pamut, illetve ezek keveréke is.

Burett

A selyemből készült burett matt fényű, kevésbé merev felületű. A középkor óta használt burett kedvelt anyag alkalmi ruhákhoz, de bélésekhez is alkalmazták.

Bársony

Hidegebb évszakban tartott esküvőre ideális egy bársonyból készült ruha. A rendkívül dekoratív anyag készülhet pamutból, polamidból, viszkózból, de ezek keverékéből is

Muszlin

A muszlin egy áttetsző, lágy, kellemes tapintású, könnyű, finom szövet, amely pamutból vagy selyemből készül. Szintén áttetsző, bár merevebb tapintású természetes változata az organza.

Ha már tudod, milyen anyagból készült esküvői ruhát szeretnél, gyere el menyasszonyiruha-kölcsönzőnkbe, és válaszd ki a széles kínálatból!