Mik a feladataid koszorúslányként?

Egy barátnőd vagy rokonod esküvőjén koszorúslánynak lenni nagyon megtisztelő, de egyben nehéz feladat is. Számtalan tennivalód lesz, hogy megkönnyítsd a menyasszony dolgát. Az alábbiakban segítünk, hogy ne felejts el semmit.

1.     Ha nem ismered a többi koszorúslányt, mert a menyasszony más-más baráti köreibe tartoztok, szervezz velük egy találkozót, hogy egy kicsit összebarátkozhassatok, és mindenki bedobhassa az ötleteit.

 

2.     Úgy osszátok szét a feladatokat egymás között, hogy mindenki azt kapja, amiben a legjobb. A menyasszonynak valószínűleg nem lesz arra ideje, hogy állandóan kérdésekre válaszolgasson.

 

3.     Szervezzétek meg a leánybúcsút; a feladatok kitalálásánál mindenki bedobhatja az ötleteit, de olyasmit ne kérjetek a menyasszonytól, amiről tudjátok, hogy kellemetlen lenne megtennie.

 

4.     Menyasszonya válogatja, a koszorúslányruha-kölcsönzésnél mennyire ad szabad kezet a barátnőinek. Ha egyikőtöknek sem áll jól a választott szín, javasoljatok neki mást; ha pedig teljesen ugyanolyan ruhát szeretne látni rajtatok, de a szabást rátok bízza, olyat válasszatok, amely a legtöbb testalkaton jól mutat, például egy ujjatlan, A-vonalú ruhát.

 

A legfontosabb pedig, hogy a nagy napon legyetek mindenben a menyasszony segítségére: akkor is, ha meg kell igazítani hátul a ruháját, pánik tör rá a bevonulás előtt, vagy épp nem emlékszik, melyik táskába tette a pótharisnyáját.