Merj kitűnni! – Szalagavatós smink másképp!

Amikor a szalagavatós sminkről van szó, sokan nem mernek kísérletezni, és megragadnak a klasszikus füstös szem és vörös rúzs kombinációnál, ahogyan arról már egy előző bejegyzésben is írtunk. Most adunk pár ötletet azoknak, akik szeretnének kitűnni a tömegből, és nem félnek a csillogástól!

Végtelen szempillák

A szempillák végtelen sok lehetőséget nyújtanak a kísérletező kedvű bálozóknak.

A műszempilla mindig jó választás, persze csak akkor, ha ízléses és igényes. Ez azt jelenti, hogy a boltban kapható soros műszempillát el kell felejteni, hiszen olcsó hatást kell. A kozmetikai szalonokban már rengeteg olyan szempilla közül válogathatunk, amelyek természetes hatásúak, mégis nagyon feldobják a sminket.

A műszempillához pedig jól illik egy kis csillogás. Választhatunk apró köveket, melyeket a pillák tövébe tesznek, így szinte észrevétlenül varázsolnak csillogó tekintetet a lányoknak. A másik lehetőség a pillákra applikált apró kő, amely már jóval feltűnőbb, így csak azoknak ajánljuk, akik egyébként is bevállalósabbak.

Csillogó szemhéjak

A csillogó szemhéj mindig remek választás egy-egy elegáns alkalomra. Egy szabály van: a kevesebb több. Ha az egész szemhéjat bevonjuk csillámmal, sokan ráadásul színeset választanak, az sokszor olcsó, közönséges hatású.

Jó megoldás, ha 3-4 apró követ jól helyezünk el a szemhéj külső részén, esetleg csak a szemhéj belső vagy külső felét csillámozzuk. A színekkel nem érdemes kísérletezni, a kék csillám még senkinek nem állt jól, maradjuk a jól bevált ezüst, arany vagy pezsgő színű változatoknál.

Csillámló orcák

Azoknak sem kell lemondani a csillogásról, akik nem merik bevállalni a fenti két lehetőséget. Ők keressenek egy jó minőségű highlighter-t, ezekből rengeteg féle kapható a piacon, vannak markánsabb, erősebb fényűek, és vannak egészen halványak is. Ezeket az orca megfelelő részére helyezve javítható egyrészt a smink összhatása, másrészt elegáns, csillámló külsőt is kapunk.

Nem szabad tehát félni a csillámtól, a megfelelő helyen a megfelelő mennyiségben feldobja a sminket, és viselője garantáltan kitűnik majd a füstös szemek és vörös rúzsok tömegéből!