Menyecske ruha

A hagyományok szerint éjfélkor a menyasszony eltűnik, és a fehér menyasszonyi ruhát menyecske ruhára cseréli, hiszen ettől a naptól kezdve ő már asszony és feleség. Persze a ruhacserének más oka is van: a menyasszony végre megszabadulhat a súlyos tehertől, és könnyebb, vidámabb, kényelmesebb öltözéket viselhet.

A menyecske ruha többnyire piros vagy bordó színű, de mostanában divatba jöttek a pink, vagy határozott színű kék, zöld darabok is. Az elmúlt évtizedekben a menyasszonyok szívesen választottak rövidebb fazonú, szexisebb, testhezállóbb ruhákat, mostanság azonban az is divatos, hogy az esküvői ruhához hasonló abroncsos, habos, csak éppen színes darabot viselnek.

A menyecske ruhák között nagyon kedveltek a különlegesebb, magyaros szabású és mintájú, köténykés-fejkötős darabok is, de sokan kedvelik az elegánsabb és visszafogottabb, egy- vagy kétrészes, szolidan díszített modelleket is.

Ha igazán különleges darabot szeretnénk, a menyecske ruha kölcsönzése a legjobb megoldás. Azoknak azonban, akik inkább a klasszikus darabokat kedvelik, érdemes a ruha megvásárlásán is elgondolkodni: ezeket a ruhákat később, elegánsabb alkalmakkor újra viselni lehet.

Amikor menyecske ruhát próbálunk, fontos, hogy figyeljünk a saját kényelmünkre is. A legtöbb menyasszony az esküvő előtt csúcsformában van, hiszen mindenki a legszebben szeretne megjelenni az oltár előtt. A menyecske ruha felvételekor azonban általában túl vagyunk a vacsorán, a tortán, sőt, akár már az éjféli menün is – így érdemes olyan darabot választani, amelyik alatt elfér néhány plusz centiméter.

Menyecske ruhát már nagyon kedvező áron, nagyjából 15 ezer forintból is kölcsönözhetünk, ezek a darabok többnyire egyszerűbbek, viszont tánchoz, felhőtlen szórakozáshoz ideálisak. Ha alapmodellt szeretnénk vásárolni, ezt körülbelül 25 ezer forintból megtehetjük, ezért az árért szintén konzervatívabb, cserébe más alkalommal is viselhető darabot kapunk. Fontos, hogy számoljunk azzal, hogy a ruhákhoz kiegészítőket is kell választanunk, ugyanúgy, mint a menyasszonyi kompozícióhoz.