Menyasszonyi ékszerek

Nyilván a menyasszonyt a menyasszonyi ruha teszik az est királynőjévé, de a tökéletes összhatáshoz kell még néhány apróság. Ezeket hívjuk összefoglaló néven kellékeknek vagy kiegészítőknek. Ezek sorában előkelő helyet foglalnak el látványosságukkal az ékszerszettek. Szerencsére manapság ezek pár ezer forintból megúszható csodák, no persze ha a Nagy Mogult tervezed a nyakadban viselni, akkor egy picit mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod…

Az alaphelyzet az, hogy az ékszerekhez leginkább a nyakláncot és a fülbevalót soroljuk. Persze lehet ékszer stílusú a hajdíszed is, illetve választhatsz még karkötőt is, de a leglátványosabb felület a fül és a dekoltázs. Az első, és ezt a sorrendet nem szabad felcserélni, hogy először válaszd ki a ruhát. Mindent, az ékszereket is, csak ezután érdemes megvásárolnod. Annyiféle ruha van, annyiféle stílussal, díszítéssel és összhatással, hogy a kellemes látványhoz mindennek egybe kell csengenie.

 

Manapság elterjedtek a strasszos vagy kristályos ruhák. Ezek a fehér ruhán kis csillogó ékkövek. Leginkább ezüst vagy fémszínűek, ezért hozzájuk bátran bogarászhatsz a strasszos szettek között. Ezekhez a modellekhez kizárt az arany és a gyöngyös ékszer, hacsak nem szeretnél nagyon bizsus összhatást. Nálunk, a Boglárka szalonban a kristályosan csillogó ékszercsodákból gazdag választékkal állunk a rendelkezésedre, természetesen kiváló minőségű, vadonatúj szettekkel, amik tartalmaznak nyakéket és stílusban hozzáillő fülbevalót egyaránt nagyon szolid áron.

Ha a ruhád nem csillogós, hanem flitteres vagy gyöngyös, akkor jöhetnek az igazgyöngy nyakláncok, a féligazgyöngyök, vagy a műanyag fehér gyöngyös megoldások. Arra is ügyelj, hogy ha a ruhádon ekrü a díszítés, akkor gyöngysorból is ekrü árnyalatot válassz, mert ellenkező esetben nagyon el fog ütni a fehér.

Ha aranyhímzéses a ruhád, vagy sárga a díszítés, akkor bátran felveheted a legszebb arany ékszereidet is.  A lényeg, hogy aranyat és ezüstöt ne keverj, mert a kettő két különböző világ.

 

A másik fontos szempont a forma. Erre is kérünk, hogy nagyon figyelj. Ha szív alakú a dekoltázsod, vagy egyéb, mélyen és csúcsban kivágott rucit szemeltél ki magadnak, akkor csüngős, íves láncot válassz. Ha körvágású a dekoltázsa a ruhádnak, akkor köríves nyakláncot. Nem tanácsos a kettőt összekeverni, mert zavaró az összhatás.

 

Ha nagyon dekoltált a ruhád, akkor válassz gazdagon díszített, nagyobb, sűrű ékszert, ha zártabb a nyakrésze, akkor inkább csak szolidat. Van olyan menyasszonyi ruha is, amihez egyáltalán nem kell gyöngysor, pl. ilyenek a nyakig zártak vagy néhány nyakpántos megoldású modell.

 

Őszintén reméljük, hogy a segítségetekre tudtunk lenni. Várunk Benneteket szeretettel a Boglárka szalonban, ahol nem csak álmaid ruháját találod meg, hanem valamennyi hozzá illő kiegészítőjét is.