Mennyit kell nálunk várni?

Sajnos megeshet, hogy sokat. Tudjátok, az a helyzet, hogy amikor szalagavató szezon van, azaz az őszi-téli időszak, akkor hetente több százan megfordulnak nálunk, és persze mindenki délután, hisz a délelőtti órákban tanítás folyik. Sokat gondolkodtunk azon, hogyan lehetne elviselhetőbbé tenni a vendégeink számára a várakozást, de a tények makacs dolgok. A helyzeten mi legfeljebb enyhíteni tudunk, változtatni nem.

Amikor átalakítottuk az üzletünket, akkor erre a helyzetre is előre igyekeztünk felkészülni. Az előtéri szűkös várakozó helyett kialakítottunk egy komplett teret a vendégek részére. Jelenleg 25-en tudnak helyet foglalni bent. Beszereztünk egy ital automatát, ahol többféle meleg és hideg italból válogathattok. Rendszeresen frissítjük újságainkat, magazinjainkat. Egy hatalmas LCD-monitorral is szemezhettek tetszőlegesen választott csatorna nézése közben. Hogy ne legyen félreértés az érkezési sorrend miatt, még sorszámhúzást is bevezettünk. Szóval mi tényleg igyekszünk…  Ettől függetlenül, ahogy említettük is, a tények maradnak. Sok embert gondosan, precízen nem lehet 5 perc alatt elengedni. Ráadásul teljesen kiszámíthatatlan, hogy kire mennyi idő lesz szánva. Ez persze nem szimpátia alapon működik… :-) Akinek sok alakítani való van a ruháján, az tovább van bent, mint akinek kevesebb. A lányok elmondásából tudjuk, hogy a legtöbb szalonban fele ennyi „extra” nem várja az ügyfeleket, miközben várakoznak. De mi valóban szeretünk Benneteket, és azt is, ha rendben mennek nálunk a dolgok, úgyhogy mielőtt jössz hozzánk a csodaszép rucidért, kérlek fusd át az alábbiakat, és ennek fényében talán kicsit toleránsabban fogod tudni eltölteni a várakozási időt.

 

  1. Hozd el a kedvenc könyved, horgolótűd, sakktáblád. Írd meg a házid, dolgozz ki pár érettségi tételt, tanulj meg száz bónusz szót angolul…  :-)
  2. Gondolj arra, hogy Rád, ha bekerülsz, ugyanilyen gondossággal fogunk figyelni.
  3. NE hozd el a famíliát! Egyrészt tényleg szűkös lesz a hely, másrészt ők aztán tényleg baromira unatkozni fognak – Téged legalább motivál a ruha. A kiválasztásnál úgyis Veled voltak, a Rád alakítást pedig a varrónőink szakmai szeménél senki nem fogja tudni precízebben elvégezni. Nincs értelme kínoznod őket.

 

Ha eleve úgy indulsz el hozzánk, hogy szabaddá teszed a délutánod, és elkönyveled, hogy órákig fogsz bent várni, akkor maximum kellemes meglepetésként érhet, ha ennél sokkal hamarabb szabadulsz, és Magadat is, bennünket is megkímélsz egy csomó felesleges stressztől.

 

Fel a fejjel, Csajok, várunk Titeket szeretettel.