Kit kérj fel koszorúslánynak?

Az egyik első és legfontosabb feladatod menyasszonyként annak eldöntése, kit kérj fel koszorúslánynak. Érdemes minél hamarabb kiválasztanod a szerencsés jelölteket, hiszen egyrészt számtalan további feladatod lesz még; másrészt jó, ha hagysz nekik időt a megfelelő koszorúslányruha kiválasztására; harmadrészt pedig, így már akár holnaptól tudnak neked segíteni az esküvő előkészületeiben.

·      Valószínűleg a legközelebbi barátnőid, illetve lánytestvéreid számítanak arra, hogy őket kéred fel; de ez a te döntésed, a te napod. Így nem kell csak azért felkérned valakit, mert gyakran találkoztok, vagy akár, mert rokonok vagytok. A koszorúslányok száma az íratlan szabályok szerint 50 vendégenként plusz egy fő, de maximum 12. A helyszín sajátosságait is vedd figyelembe: fontos, hogy kísérőid odaférjenek melléd az oltárnál.

 

·      Írd össze azokat, akiket szívesen látnál koszorúslányként az esküvődön, majd tedd hozzá azok nevét is, akiket „illene” felkérni. Majd nézd meg, ki tudsz-e alakítani a listán csoportokat, például rokonokból vagy régi iskolai barátnőkből; de lehet csak két koszorúslányod is: egy barátnő és egy testvér.

 

·      Mivel a koszorúslányok dolga, hogy segítsenek neked, olyan lányokat válassz, akiket képesnek tartasz erre a feladatra, illetve, akikről úgy gondolod, hogy jól együtt tudnak működni. Vagy legalábbis a csapat „feje” legyen egy olyan barátnőd, akiről tudod, hogy remek szervező és problémamegoldó.

 

·      Vedd figyelembe a koszorúslányjelöltek anyagi helyzetét és jelenlegi körülményeit is. Például, ha egyikük épp most költözködik, vagy az ország legtávolabbi pontján él, valószínűleg nem lesz energiája annyit segíteni, amennyit szeretne. Ha pedig az anyagi helyzete nem megfelelő, nem tudja majd finanszírozni a ruháját, a kiegészítőit és az egyéb költségeket; és hiába örülne a felkérésnek, nemet kellene mondania.

 

Ha pontosan tudod, kit szeretnél felkérni, illetve már össze is állt a csapat, irányítsd őket a szalonunkba, ahol megtalálják a tökéletes koszorúslányruhát.