Kinek áll jól a sellő fazonú menyasszonyi ruha?

A sellő szabás az egyik legnépszerűbb fazon a menyasszonyok körében. A ruhák felsőrésze, illetve szoknyája a térd magasságáig a test vonalát követi, onnan pedig bővül: akárcsak egy hableány uszonya. A sellő fazonú ruhák hasonlítanak a trombita szabásúakhoz; a különbség mindössze annyi, hogy az utóbbiak nem a térd vonalától, hanem a combközéptől bővülnek.

A sellő fazon kihangsúlyozza az alakot

Mivel ez a szabás kihangsúlyozza az alakot, a fazon elsősorban a testükkel elégedett, abból minél többet megmutatni kívánó menyasszonyoknak ajánlott. A sellő szabású ruhák kihangsúlyozzák a mellet, a derekat és a csípőt is. Ezek a ruhaköltemények legjobban azon magas menyasszonyoknak állnak, akik klasszikus homokóraalkattal rendelkeznek.

Körte vagy alma alkatú menyasszonyoknak nem ajánlott

Mivel ez a fazon kihangsúlyozza a csípőt és a combokat, körte vagy alma alkatú menyasszonyoknak kevésbé ajánlott, hiszen pont arra hívná fel a figyelmet, amit inkább eltakarnának. Szintén nem előnyös ez a szabás azoknak, akik fiús alkattal rendelkeznek, azaz a derekuk vonala szinte egybeesik a mellük és a csípőjük vonalával.

A sellő szabás segít a domborulatok illúzióját kelteni

A domborulatokban szűkölködő hölgyeknek jó választás lehet ez a ruha, hiszen a térd vonaláig szűkülő, onnan pedig bővülő fazon a „hegy-völgyek” illúzióját kelti. Természetesen azon menyasszonyok is viselhetnek sellő szabású ruhát, akik számára nem ez a legideálisabb fazon. Így, ha tetszik, nyugodtan válassz ilyet: gyere el a szalonunkba, és tanácsokkal látunk el, milyen kiegészítőket viselj hozzá, és hogyan formáld át a ruhát a saját stílusodnak megfelelően.