Kétszer két tanács a tökéletes esküvői helyszín megtalálásához

Jöjjön az első kettő, első körben! Nos, ha nyári esküvőt szeretnél, akkor talán még időben vagy, helyesebben épp az utolsó pillanatban ahhoz, hogy megcsíphess egy igazán jó helyszínt. Ebben kívánunk segíteni most, hogy szédült rohangálás helyett kicsit megnyugodj és kihasználd a XXI. század nyújtotta lehetőségeket, jelesül az internet nyújtotta segítséget. Így könnyebb lesz választanod a még fennmaradó helyek között és nem kell feleslegesen mindenhová ellátogatnod, kiválaszthatod online azt a néhányat, mely számodra valóban szimpatikus és láthatóan még szabad!

  1. 1.    tanács - újratervezés

Jó, ha előre tudod már – remélhetőleg ezzel már nincs probléma – mennyi vendégre számítasz, és, hogy alapjában milyen típusú lakodalmat terveztetek. Nem mindegy tehát a hely szemezgetésénél, hogy húsz embernek kívánsz helyet biztosítani, vagy netán kétszáz embert hívtál meg! Az sem mindegy, hogy modern stílusú esküvőt álmodtál meg, melyhez egy hajó, vagy egy felhőkarcoló emelete a megfelelő, vagy éppen egy kastélyt keresel a rusztikus stílusú ruhádhoz. Azt is jó, ha előre tudod, a legkiválóbb megoldás az, ha ugyan ott tartod a ceremóniát, ahol aztán majd a későbbi táncmulatságra kerül sor, illetve még ennél is ideálisabb, ha a vendégek elszállásolása is ezen a helyen történik.

  1. 2.    tanács – ez nem ajándék ló, tehát nézd meg nyugodtan a fogát!

Bár sokan cáfolják, hogy erre kellene fókuszálni, mi mégis azt mondjuk, legyen intervallumod az árra vonatkozóan, hiszen tény, ami tény, ez sokat nyom a latba! Akárhogy is van, nem mindenki engedheti meg magának az elsiklást e dolog felett, hiszen mindenkinek, kivétel nélkül véges a pénztárcája.

Ha lehetőségeidet és igényeidet is felsorakoztattad, számszerűen térj/térjetek rá az anyagiakra. Ebbe bele kell kalkulálni mindent, tehát az étel ár, a felszolgálási díj, a terembérlet, az éjfél utáni felár, a különféle díszítések és szolgáltatások díja, és a többi, és a többi. Figyelni kell, hogy utólagos meglepetés ne érjen benneteket, ami igen csak elronthatja az esküvő vacsora utáni szájízeteket!

Itt kell megemlíteni, hogy néhány helyen különféle kedvezményeket is felvonultatnak, mely állhat abból, hogy ételt, italt ti is vihettek a helyszínre – ha szeretnétek. Néhol a teljes árban benne foglaltatik a vendégcsomag is, és olyan is akad, hogy grátisz ajándékokkal is szolgálnak. Van, hogy a nászutas lakosztályt a pár díjmentesen veheti igénybe, ha a vendégek elszállásolása a helyszínen történik, stb., tehát ezekre is érdemes odafigyelni!