Jóból is megárt a sok? – Ékszerek a szalagavatóra

A szalagavató az az alkalom, amikor nem lehet sok a csillogásból. Vagy mégis? Ahhoz, hogy az egész megjelenés ízléses, mégis feltűnő legyen, egy-két szabályt észben kell tartani az ékszerválasztásnál. Mi most ebben segítünk!

A ruha az első

A szalagavatókon általában fülbevalót és nyakláncot viselnek a lányok, hiszen a karkötő és a gyűrű zavaró lehet a táncnál. Ezek kiválasztásánál elsődlegesen a ruha díszítését kell szem előtt tartani.

A ruhán apró, ezüstösen csillogó kövek vannak? Ez egyértelműen kizárja az arany ékszerek viselését, hiszen ezekkel nagyon disszonáns lenne a hatás. Ilyenkor válasszunk ezüst, köves ékszereket, hogy passzoljanak a ruhához.

A ruhán gyöngy díszítés van? Ilyenkor érdemes az ékszerek terén is a gyöngynél maradni, esetleg ezüsttel kombinálva.

A fülbevaló

A szalagavató az az alkalom, amikor egy nagy, lógós, díszes fülbevaló remekül mutat! Ehhez természetesen a frizurát is igazítani kell, egy szép konty tökéletes háttere lehet egy hangsúlyos darabnak.

Ekkor azonban kerülni kell a fejdíszeket, a díszes csatokat, tiarákat, hiszen a kettő együtt ár túl sok, kissé zsúfolt hatást kelthetnek.

A nyaklánc

Már egy ideje hódítanak az úgynevezett „statement” nyakláncok, amelyekről azt kell tudni, hogy hatalmasak, feltűnőek, sokszor még színesek is!

Ezt a típusú nyakláncot akkor válasszák, ha a ruha egyszerűbb, kevesebb díszítéssel, így a nyaklánc majd feldobja, és nem kerül konfliktusba a ruha stílusával. Reméljük, nem kell mondanunk, hogy egy ilyen darab mellé más ékszer már nem szükséges.

A díszes ruhákhoz remekül illik egy apró köves, vékony lánc, amit szinte alig veszünk észre, csak egy apróság, ami közelebbről nézve mégis ad valamiféle pluszt, feldobva a csupasz bőrt.

A színek

A színes kiegészítőktől sem szabad félni, arra kell csak figyelni, hogy az árnyalatok kiegészítsék a ruha színeit. Az ezüstös csillogású ruhához jól illenek a pasztellszínek, a kissé melegebb tónusú ruhákhoz pedig bátran választhatunk élénkebb, színes kiegészítőket.

A minőség

A szalagavatón, bár erős lehet a kísértés, kerüljük az olcsó bizsut. A ruhák elegánsak, rengeteg időt töltöttünk a kiválasztással, a méretre igazítással, kár lenne elrontani az összképet egy olcsónak ható ékszerrel.

Az ékszerek kiválasztásánál tehát mindig a ruha a fő szempont, így akik még nem kezdtek el ruhát nézni, próbálni, azok lássanak neki minél előbb, nehogy kifussanak az időből!