Így öltözik fel a menyasszony

Olyan gyönyörű, különleges, elegáns és romantikus ruhát, mint ami a nagy napon lesz rajtad, valószínűleg még sosem viseltél. Azonban arra fel kell készülnöd, hogy egy esküvői ruhát sokkal nehezebb lesz magadra öltened, mint egy egyszerű estélyit. Szerencsére a koszorúslányaid ott lesznek, hogy segítsenek, de az alábbiakból is meríthetsz ötleteket, hogy megkönnyíthesd magad számára az öltözködést.

Sorrend

 

A menyasszonyi ruha esetén a ruha felvétele nem előzi meg a cipőét: a fehérnemű után a lábbeli következzen, csak azután az abroncsos alsószoknya, hiszen ha az már rajtad van, valószínűleg nehezen tudnál belebújni a cipőbe. Azért, hogy a szoknya ne csússzon le, dupla masnival rögzítsd a derekadon. Az alsószoknyát kövesse a ruha, majd a fátyol és/vagy fejdísz, végül pedig a kesztyű.

 

Segítség az öltözködéshez

 

A ruha felvételéhez segítségre lesz szükséged. Emeld fel a karod, ezzel is védve a frizurád, majd ha a ruha már rajtad van, tartsd meg a derekadon, hogy a segítőtársad befűzhesse hátul. Segíts neki azzal, hogy a ruhát enyhén hátrafelé tolod, ugyanis így könnyebben be tudja kapcsolni, vagy felhúzni a cipzárt. Ez valószínűleg lassan fog menni, de nem feltétlenül azért, mert a nagy izgalomban felszaladt rád pár kiló; hanem, mert a ruha a lecsúszás kockázatának minimalizálása érdekében általában rendkívül passzentos. Cipzáras ruhánál a segítő először a ruha tetején lévő párizsi kapcsot kapcsolja be, a cipzár végighúzása után pedig annak nyelvét hajtsa le. A fűzőt alulról felfelé vagy fordítva is be lehet fűzni; a lényeg, hogy jó szoros legyen. Felvétel után a szoknya bélését igazgassátok el.

 

 Az uszály kiengedése

 

Az uszályos ruhák szépsége a templomi szertartáson érvényesül igazán. Ha előbb a polgári jön, az uszályt tűzd fel, majd a templomba való bevonulás előtt engedd ki. A szertartás és a fotózás után, az étterembe érkezés előtt ismét fel lehet tűzni, hogy kényelmesebb legyen.