Igen! – Ámde hol? I. rész

Napsütötte tengerpart, festői vidéki táj, impozáns templom, belvárosi luxushotel, vidéki borászat, Balaton-part. Hogy mi bennük a közös? Az, hogy mindegyik tökéletes esküvői helyszín lehet, ha megfelelően előkészítjük a terepet. Az esküvői helyszín kiválasztása az egyik legfontosabb dolog az esküvő szervezése során, hiszen ez a fő motívum a nagy napon. Meghatározza az egész esemény hangulatát, a ruha fazonját, sokszor még az esküvő dátumát is, hiszen a népszerű helyeket már egy évvel előre le kell foglalni. Most különböző típusú helyszíneket mutatunk be, reméljük, mindenki kap egy kis ihletet!

A belvárosi esküvő

A belvárosi esküvők – legyen szó bármelyik városról – lagzi része legtöbbször egy étteremben, sokszor pedig egy hotel nagytermében kap helyet. Ezeknek az esküvőknek az az előnye, hogy azok, akik a városban laknak, gyorsan hazaérnek, így nem kell számukra szállást fizetni, ami egyébként igencsak megterhelné a pénztárcát.

A városok éjszakai fényei remek hátterei lehetnek egy csodás esküvőnek, így jó ötlet lehet olyan helyszínt választani, ahonnan kilátás nyílik a városra. Ez lehet egy tetőterasszal rendelkező nagyterem, egy domboldalon lévő étterem, vagy bármi, ami magasabban van a többi épületnél.

A vidéki lagzi

A vidéki lagzi bája semmivel sem hasonlítható össze, jóval több szervezést igényel azonban, mint a városi esküvő. A helyszín lehet egy csodás vidéki kastély, ilyenekben Magyarország bővelkedik, egy csendes, kedves vidéki borászat kertje, az esküvő csak akkor fog jól sikerülni, ha minden részletre gondoltunk.

Ezeknél a helyszíneknél nagyon fontos a díszítés. Érdemes meghagyni a hely rusztikus báját, nem szabad elnyomni a természet közelségét, de valamilyen esküvői dekorációra mindenképp szükség van, hogy ne kerti partira hasonlítson az esemény. 

Ezen kívül a vendégek utaztatása és szállásolása is fontos kérdés, hiszen a hajnalig tartó mulatság után kevesen akarnak majd rögtön hazautazni. Ilyenkor jó ötlet lehet egy közeli szállodában szobákat foglalni a vendégek részére, a költségek rendezéséről pedig vagy az ifjú pár gondoskodik, vagy, amennyiben ezt nem engedhetik meg maguknak, a vendégeket már a meghívón illik tájékoztatni.

Egy vidékre szervezett esküvő az esküvői ruha fazonját is nagyban meghatározza. Meg kell nézni jó előre, hogy milyen talajon fog mozogni a menyasszony, az uszályt és a cipőt ehhez igazítani, illetve az egész hely hangulatához is stílusban hozzá illő ruhát kell választani.

Vízpart

A vízpart csodás háttere lesz minden esküvőnek, és remek lehetőségeket is nyújt. Ilyenkor érdemes az esküvőt egy hétvégi rendezvénnyé bővíteni, hogy a násznép is kihasználhassa a tó előnyeit. Remek ötlet például az esküvő másnapján egy villásreggeli keretében a tóparton megteríteni a vendégeknek, de egy közös csónakázás is csodás zárása lehet az esküvőnek. Nem is beszélve arról, hogy a több napos esemény alatt a menyasszony több ruhát is viselhet, ami lássuk be, sok nő álma!

Ezek persze nem kifejezetten költségkímélő ötletek, az azonban garantált, hogy az esküvőt felejthetetlenné teszik! A megfelelõ ruhát mi pedig biztosítani tudjuk hozzá :-)