Hogyan legyünk igazi hercegnők a szalagavatón?

A szalagavatók szezonja már a küszöbön toporog, a legtöbb lány pedig egyre izgatottabban várja! Ilyenkor mindenki a lehető legjobban akar kinézni, hiszen a szalagavató remek alkalom arra, hogy a lányok igazi hercegnőnek öltözhessenek. Mi most megmutatjuk, hogy lehet valakiből szalagavatós hercegnő, hogy garantáltan ő legyen a legszebb és legelegánsabb a nagy estén!

Smink

A legjobb hercegnős smink jellemzői a visszafogott színek és a csillogás. Gondoljuk újra a klasszikus füstös szemet! Használjunk pezsgőszínt a szemzugban, egy világos rózsaszínt a külső részeken, hangsúlyosabbá pedig egy kis csillámló szürkével tegyük a szempillák tövénél.

A szempillákról semmiképpen se feledkezzünk meg, legyenek hosszúak, dúsak, érjenek az égig! A száj maradjon pasztell, egy halványrózsaszín szájfény tökéletesen illik az összhatáshoz.

Haj

A hercegnők haja többnyire csodás kontyban van, gondoljatok csak Hamupipőkére a bálon! A kontyhoz választhatunk különféle kiegészítőket, mint például egy virágos csat, vagy gyöngyök, arra figyeljünk, hogy maradjon összhangban a többi kiegészítővel.

Ha nem szeretnénk kontyot, a laza hullámos haj is jó megoldás, egy részét azonban mindenképpen tűzzük fel hátul egy dísszel, a teljesen leengedett haj nem passzol a hercegnős külsőhöz.

Ruha

Az igai hercegnős ruha általában báli ruha fazonú. Ez derékban húzott, onnan pedig szélesedve bővül, egy hatalmas volumenű szoknyát eredményezve. Lehet pántos vagy pánt nélküli, a lényeg a hatalmas szoknya. 

Természetesen a felsőrész díszíthető, akár gyöngyökkel, akár strasszokkal, a lényeg az elegáns, csillogó hatás.

Cipő

Bár Hamupipőke köztudottan üvegcipellőt viselt, mi ezt nem tehetjük. Vannak viszont olyan fehér és bézs szaténcipők, melyek csodás királyi hangulatot árasztanak, fenségesek, és még kényelmesek is. Ha díszített cipőt választunk, ügyeljünk rá, hogy ne üssön el a ruha díszeitől.

Tiara

Végül a hercegnők utolsó, elengedhetetlen kelléke a tiara. Bár ettől sok lány ódzkodik, egy visszafogott, kisebb darab felteheti az i-re a pontot, és a hercegnős külső teljessé válhat vele.