Gyógyító kövek

Tudtátok, hogy a nyakláncokon, karkötőkön, fülbevalókon vagy egyéb csillogó díszeken a kövek és kristályok nem csak szépek, hanem gyógyhatásúak is? A természetben számos ilyen kő létezik, bár a legtöbbjével nem a városban csatangolva, az út mellett elszórva találkozol, hiszen az értékes ásványok nagy részét a föld mélyéről bányásszák elő. Manapság szerte a világon számos bolt értékesít gyógyhatású köveket, sokakat eleve ékszerként árulják. Nagyon jó hír, hogy sok esetben ezek a kincsek igen szolid árúak, mégis gyönyörűek, és jó hatással vannak a testi-lelki állapotodra. A hétköznapjaidban vagy akár a szalagavatódon is viselheted őket, nem fognak „lemaradni” a bizsuk csilivili hatásától. Nézzünk párat, amiket Te is beszerezhetsz akár pár száz forintért is.

Jade

A tisztaság és a nyugalom jelképe, a lelki béke bölcsességét jelképezi. Növeli és táplálja a szeretetet. Védelmet nyújt, távol tartja az ártalmakat. Növeli az önállóságot. Jótékony a vesékre és a mellékvesékre, eltávolítja a méreganyagokat, újjászervezi a sejteket, gyógyítja a műtéti összevarrt sebeket.

 

Achát

A férfiak az achát viselésén keresztül a hölgyeknél felébreszthetik a szerelmet, viselője alkalmas lesz dönteni igaz és hamis barátok között. Az ókorban az achátot gyakran védő amulettként viselték. Szerencsehozó hatásáról is írtak. Az achát támogatja az érzékeny, realista és pozitív gondolatokat.
A fehér achát békeachátként is ismert, tiszta fehér színén keresztül békés és nyugtató energiát kölcsönöz, ami megszabadítja a fej és szív területet a nehéz terhektől. Ezáltal újra nyugodt és tiszta gondolatokat hoz és feloldja bennünk a szorongást és a nyugtalanságot.

 

Türkiz

A türkiz erősíti a májat, a mirigyeket, a szemeket és a keringést. Segít torokgyulladásnál, a légutak megbetegedésénél, depressziónál, kóros étvágytalanságnál (anorexia), ínszalag-szakadásnál, oxigénhiánynál, vérmérgezésnél és stressznél.

 

Hegyikristály

A hegyikristály a tökéletesség, a tisztaság és a szeretet szimbóluma. Minden ember lelki társa. A hegyikristály egy gyógyító kristály, amely jó gondolatokat és szelíd erőt sugároz. Hatásos a teljes testre és harmonikusan oldja fel valamennyi terület blokádjait. Megadja a testnek azt, amire pontosan szüksége van. Támogatja a személyiségfejlesztést.

Ametiszt

 

Az ametiszt egy barátságkő, szerelmi szerencsét kölcsönöz. A régiek is nagy becsben tartották, amulettnek hordták, mert azt hitték róla, hogy hordozóját megvédi a részegségtől. A józanság, értelem, tiszta gondolatok köve, amely megvéd a mérgektől is. Az ametiszt a fájdalom csaknem valamennyi fajtájára hatékonyan használható.

 

Rózsakvarc

A rózsakvarcot az ókor óta a szerelem és a szív köveként tisztelték. Nemcsak a hűségre és a szeretetre, szerelemre való belső igényünket támogatja, hanem erősíti a szépérzékünket is.
A rózsakvarc vezeti azokat az embereket is, akik a partneri kapcsolatukban elidegenedtek, és segít újra egymásra találni.

 

Borostyán

Az arabok a borostyánkövet amulettként viselték a gonosz, haragos szellemek elűzésére. Egy inspiráló napkő, amely felébreszti az életörömöt bennünk. Melegséget és fényt hoz. A borostyánkő friss és boldog kisugárzást ajándékoz. A borostyánkő a bőrproblémák egyik klasszikus gyógyító kristálya, így jó ekcémára, pattanásra, szemölcsre, pikkelyesedésre és sömörre. A babák nélkülözhetetlen köve, amikor jön a foguk.

 

A kövek sora persze szinte végtelen, akit érdekel biztatjuk, hogy olvasson utánuk. Akár otthon is kiteheted szobadísznek, ha választottál egy kristályt, és hallgass bátran a megérzéseidre. Hidd el, ha erős vonzalmat érzel egy kő vagy egy szín iránt, az nem véletlenül van. Vedd meg bátran, olvass utána, és biztosan segíteni fog a problémáid rendezésében.