Érdekességek a flamenco táncról

A szalagavatós készülődés során a keringő begyakorlása mellett az osztálytánc próbáin is a legjobbat kell nyújtanod, hogy úgy sikerüljön a bemutató, ahogyan terveztétek. Ha a flamencót választottátok osztálytáncnak, nagyon csinos és dekoratív ruhákban léphettek színpadra. Szalonunkban megtaláljátok az ideális flamencoruhát; az alábbiakban pedig számos érdekességet olvashatsz erről a tüzes táncról.

·      A spanyol eredetű tánc számos kultúrát ötvöz magában: többek közt iszlám, roma, arab és andalúziai elemeket is tartalmaz.

·      A flamenco 1869 és 1910 között élte a fénykorát: ekkoriban szinte minden presszóban ezt ropták a fiatalok. 

·      A flamenco tánc zenéje az ún. palo, amelynek több mit 50 különböző változata létezik: ezek között vannak vidám és szomorú dallamok is; így maga a tánc is sokféle lehet.

·      A flamencóban fontos szerepe van az improvizációnak, amelynek általában a gitár ritmusa és a közönség tapsa szab keretet.

·      A női flamenco ruha általában fekete, sötétkék, piros vagy fehér; többrétegű szoknyával és fodrokkal. A férfiak fekete vagy piros inget viselnek fekete nadrággal.

·      A flamenco dallamok fontos szereplője a csörgődob és a kasztanyetta.

Ha flamencót táncoltok az osztállyal, és ruhát szeretnétek kölcsönözni, nézzétek meg a kínálatunkat, és gyertek el hozzánk próbálni!