Egy tradicionális fazon: az empire szabású menyasszonyi ruha

Szezonról szezonra jelennek meg izgalmas új megoldások a divat világában – ez alól a menyasszonyi ruhák piaca sem kivétel. De természetesen vannak olyan fazonok is, amelyek már évszázadok óta hódítanak – mint például a már Napóleon korában is népszerű empire szabás. Ha szereted a klasszikus megoldásokat, így menyasszonyi ruhának is valami hasonlót keresel, illetve nem szeretnéd felhívni a figyelmet a derék- és csípőtájékra, ez a te fazonod.

Ez a fazon elfedi a csípőtájék hiányosságait

 

Az empire fazonú, azaz mell alatt „elvágott”, és onnan bővülő menyasszonyi ruhák elegánsak, és sosem mennek ki a divatból: ma is épp olyan trendinek számítanak, mint a XVIII-XIX. században. Ez a szabás mell alatt mindent elrejt: a kevésbé lapos hasat, az úszógumit, a túl telt csípőt, a rövid derekat és a kismama pocakját egyaránt. Így ideális megoldás, ha a melleidre büszke vagy, de a csípődet vagy a combodat nem szeretnéd mutogatni. Ráadásul ez a ruha kényelmes is, mivel nem simul a testre. Körte alkatú hölgyek számára ideális választás az empire fazon; illetve akkor is nyugodtan dönts e mellett, ha alacsony vagy, és szeretnél magasabbnak tűnni.

 

Változatos vállmegoldások

 

Az empire szabású esküvői ruhák felső része gyakran pánt nélküli: ha nem túlzottan telt a kebled, és szép izmos a vállad, bátran viselj ilyet. De buggyos ujjú változatban is megtalálod a kölcsönzőnkben: ezt akkor ajánljuk, ha csontos vállad van, és inkább eltakarnád.