Az ideális esküvői ruha teltebb menyasszonyoknak

Az, hogy a legtöbb esküvői ruhát karcsú menyasszonyokra tervezik, még nem jelenti azt, hogy a teltebb aráknak meg kellene elégedniük bármivel, ami elérhető a méretükben. Mindössze egy kicsit körültekintőbbnek kell lenniük a ruha kiválasztásánál, hogy találjanak egy olyan darabot, amely az alkatukhoz és a stílusukhoz is illik; így az esküvőiruha-kölcsönzés több időt vehet igénybe. Az alábbiak segíthetik a döntést.

Egyszerűség túldíszítettség helyett

 

A túldíszített ruháktól óvakodj, ugyanis ezek csak felhívnák a figyelmet arra, amit inkább eltakarnál. Inkább legyen az anyag esése különösen szép. Ha büszke vagy a vonalaidra, persze nem kell takargatnod őket: bátran válassz egy V-kivágású ruhát, amely kiemeli a dekoltázsodat.

 

A csőfazonú ruhákat kerüld

 

A pánt nélküli változatot inkább kerüld, mert optikailag szélesíti és kihangsúlyozza a vállat és a kart. Válassz pántos vagy rövid ujjú ruhát. Azonban az ujj ne tapadjon a karodra, és főleg ne vágjon be. Az a fazon sem megfelelő, amelyik puffosan indul, majd beszűkül, hiszen optikailag szélesíti a karjaidat. A legmegfelelőbb egy laza vagy harangujjú ruha, illetve jól áll, ha a ruha ujja csak a válladat takarja, ugyanis ez utóbbi fazon hosszabbnak láttatja a karodat.

 

A mell alatt vágott vagy A-vonalú ruha tökéletes választás

 

Ha mell alatt vágott ruhát választasz, kiemelheted a dekoltázsodat, ám egyszersmind elterelheted a figyelmet a csípődről. A szoknya pedig mindenképp legyen hosszú, és lehetőleg A-vonalú.