A tökéletes menyasszonyi ruha 2. rész

Ahhoz, hogy a tündérmesék valósággá válhassanak, és igazi hercegnő lehess, meg kell találnod a legtökéletesebb esküvő ruhát. Ebben lehet segítségedre, ha az alkatodhoz illő fazont választod. Előző írásunkban bemutattuk az A vonalú és a báli ruhák előnyeit. Ma a sort tovább folytatva eláruljuk a sellő és trombita fazonú, az egyenes szabású, valamint az empire ruhák titkát.

A trombita és sellő fazonok

Ezt a két fazont nyugodtan sorolhatjuk egy nagy csoportba, ugyanis igen hasonlóak egymáshoz. A különbség csupán abban áll, hogy honnan bővül a szoknyarészük. A trombita fazonra jellemző a testhez simuló felsőrész, és a comb közepétől bővülő szoknya. A sellőszabású darabok esetében azonban csak a térdtől bővül a ruha, afölött a test vonalát követi.

Mind a két típus rendkívül nőies, hiszen kihangsúlyozza a has és a csípő területét, kiadja az alak formáját. Éppen ezért nem ajánlatos a körte és alma lakú menyasszonyoknak, mert esetükben pont az előnytelen testrészekre irányítaná a figyelmet. Ellenben bátran választhatják az alacsony termetűek, illetve a homokóra alakúak.

Az egyenes szabású

A modern esküvőkhöz illenek legjobban a test vonalát követő, de nem teljesen szűk, egyenes szabású ruhák. Ezek általában lágyan eső selyemből készülnek, rendkívül elegáns hát- és nyakkivágással, gyakran csipke betoldással.

Ez a ruha kitűnő választás a vékony, alacsony vagy banán alkatú menyasszonyok számára. Ha homokóra alakod van és szeretnéd kihangsúlyozni a nőies formáid, akkor szintén remek választás ez a fazon. Azonban a körte és alma alkatúak számára nem ajánlatos emellett dönteni.

Az empire stílus

Időtlen és elegáns megoldást képvisel az empire stílus. Erre jellemző, hogy a mell alatti rakásokból bővül a ruha, lazán és egyenesen. Ez nem feszül a testre, ezért alkalmas a kényes testrészek elfedésére.

A kiváló lehetőségei miatt az empire stílus tökéletes választás az alacsony testmagasságú vagy rövid derekú hölgyeknek. Ideális a körte és az alma alkatúak számára is, hiszen az erősebb csípőt és a combokat is elfedi.

 

Minden kislány álma a mesébe illő esküvő. A legtökéletesebb ruha kiválasztásával valóra válthatod a gyerekkori álmod, és gyönyörű hercegnőként mondhatod ki a boldogító igent. Válaszd az alkatodhoz legjobban illő ruhát, és legyél gyönyörű a nagy napon.