A menyasszonyi csokor

A menyasszonyt a nagy napon elsősorban természetesen a menyasszonyi ruha teszi különlegessé, no de látott már valaki esküvőt menyasszonyi csokor nélkül? Mai írásunk kicsit a virágok világában igyekszik Benneteket elkalauzolni.

A csokrot gyakran a vőlegény rendeli meg titokban, de az is elterjedt, hogy közösen beszélitek meg, milyen legyen az összeállítás. Amit érdemes mérlegelnetek, hogy milyen típusú a ruhád, hiszen például ha nagyon szolid, akkor diszharmonikus volna egy harsány, nagy csokor a kezedben, és ugyanez igaz fordítva is. Szóval érdemes a ruhát összehangolni a csokor stílusával, méretével, esetleg színével. Például egyre elterjedtebb, hogy a menyasszony nem hófehér, hanem színes ruhát választ. Ebben az esetben – főleg, ha a szín mondjuk bordó – maga a csokor is jó, ha harmonizál a ruha díszítéseivel.

 

Az is divatos újabban, hogy a menyasszony élővirágot tűz a hajába, ilyenkor nyilván alapvető, hogy a csokor virágaival harmonizáljanak a hajdíszek is. A ruha kímélése érdekében nem tanácsos nagyon porzós fajtákat választani, ugyanis ha a ruhád tele lesz virágporral, az kevésbé lesz esztétikus a nagy nap hátralevő óráiban.

 

Hagyomány a menyasszonyi csokor hátradobása, miután kijöttetek a házasságkötő teremből. A monda szerint, aki elkapja, az megy legközelebb férjhez. Persze ez biztos nincs mindig így, de érdemes színesíteni az esküvői mulatságot ilyen régi, bájos szokásokkal is.

 

Arra mindenképpen figyeljetek, hogy ha a menyasszony allergiás a pollenekre – és manapság ez sajnos gyakori – akkor olyan fajta virágot válasszatok, ami kívül esik ezen a körön. Rendkívül rossz volna, ha az esküvőd napján derülne ki a csokrodról. hogy Számodra ez méreg. Ezt úgy tudjátok kiküszöbölni, ha ugyanabból a virágból már pár héttel előtte vesztek pár szálat, és ha nem okoz allergiát, akkor jöhet a csokor. Vagy: olyan növényt válasszatok, ami nem porzós, nem ontja magából a polleneket. Virágkötészeten ilyeneket is meg tudtok beszélni.

 

Mi, itt a Boglárka Szalonban nagyon boldog esküvőt és gyönyörű virágcsokrokat kívánunk Nektek.