A legnépszerűbb esküvőiruha-fazonok

Az ara egyik legfontosabb feladata a nagy napra készülődve az esküvőiruha-kölcsönzés. Azonban nemcsak azt kell figyelembe vennie a választásnál, hogy milyen színű és szabású ruha tetszik neki; hanem azt is, hogy a kinézett darab illik-e testalkatához, méreteihez, haja, szeme és bőre tónusához, illetve saját stílusához. Az alábbiakban abban próbálunk meg segíteni neked, hogy könnyebben megtaláld a hozzád legjobban illőt a legnépszerűbb menyasszonyiruha-fazonok között.

A-vonalú menyasszonyi ruhák

 

A legtöbb menyasszonynak a „hercegnős”, azaz az A-vonalú esküvői ruhák tetszenek. Ez nem is csoda, hiszen sok nő már kislánykorától arról álmodozik, hogy igazi hercegnő lehessen a nagy napon. A fazon neve értelemszerűen azt jelzi, hogy a szabás az A betű alakját követi, azaz felül a testre simul, a derék vagy a csípő vonalától pedig bővül. Az A-vonalú ruhák a legtöbb menyasszonynak jól állnak; a kívántnál szélesebb csípővel megáldottaknak is, hiszen a bővülő fazon elrejti, amit el kell. A körte alkatú, a vastag combú és a rövid derekú arák számára szintén jó választás egy hercegnős ruha.

 

Báliruha-fazonú esküvői ruhák

 

A romantikus hölgyek legszívesebben ezt a fazont választják. A különbség a báli és a hercegnős fazon között, hogy az előbbi már a derékvonaltól bővül. A ruha felső része általában szűk, váll nélküli vagy aszimmetrikus, a szoknyarész pedig hatalmas. Ez a fazon az alacsony hölgyeknek nem ajánlott, a rövid derekúaknak, a körte alkatúaknak vagy a nagyon vékony menyasszonyoknak viszont annál inkább.

 

Trombitaszabású ruhák

 

Ennél a fazonnál a ruha combközépig követi a test vonalát, az alja pedig kiszélesedik. Mivel szinte mindent megmutat viselőjéből, túlsúlyos, illetve alma vagy körte alkatú hölgyek számára nem előnyös. Vékony, homokóra alakú vagy alacsony menyasszonyok viszont bátran választhatják.

 

Sellőszabású ruhák

 

A sellő fazon hasonlít a trombitához, azonban itt a ruha nem combközéptől, hanem csak tértől bővül. Ez a fazon szintén nagyon nőies és szexi, azonban ugyancsak mindent megmutat, így úszógumikkal vagy körte és alma alkattal ne válaszd. Egy ilyen ruha a vékony – ám nőies domborulatokkal rendelkező – és magas menyasszonyokon áll a legjobban.