A fehérnemű választásról

Amikor közeleg az esküvőd vagy a szalagavatód napja, akkor a csodaszép ruhádon túl – ami persze a leglátványosabb felület – érdemes kicsit „mélyebben” is belemerülnöd a részletek kidolgozásában, hogy a megjelenésed valóban tökéletes legyen. Azt szokták mondani, hogy egy nőnek láthatatlan, mégis belülről jövő tartást ad, ha nemcsak szép, hanem megfelelő fehérneműt vesz magára. Menyasszonyi ruha alatt is igaz ez a tapasztalat, de itt valamivel speciálisabb a helyzet.

A legtöbb mai menyasszonyi ruha pánt nélküli, azaz vállat, dekoltázst szabadon hagyó fazon. Egy ilyen megoldás alá természetesen kizárt a hagyományos, pántos melltartó. Nézzük, milyen opcióid vannak. Akad olyan nagyon szerencsés alkatú lány, akinek olyan tökéletes formájúak a mellei, hogy semmiféle plusz tartásra vagy korrekcióra nem szorulnak. Nekik és a szüleiknek gratulálunk, de sajnos ők vannak a kevesebben. Akiknek muszáj melltartót viselni, azoknak mindenekelőtt azt ajánljuk, hogy azt a megoldást ne alkalmazzák, hogy a pántos melltartó pántját lecsatolják, mert – eltekintve néhány profi darabtól – ezek úgy vannak megvarrva, hogy csak akkor biztosítanak szép tartást, ha pánttal együtt viselik. Ellenkező esetben elkezd majd csúszkálni, kiesik a ruha mellvarrásából, és annál szörnyűbbet nem nagyon tudunk elképzelni, amikor egy varázslatos keringő közben a melltartó önálló életre kel és kikandikál a ruha alól. Szerintem nem kell nagy fantázia, hogy bárki beleélje magát ebbe a partigyilkos helyzetbe.

 

Vannak olyan speciális melltartók, amiket direkt ilyen ruhák alá terveztek, eleve nincs is pántjuk. Ezek többsége szilikonbetétes, tökéletes mellformát biztosító és nem utolsó sorban nagyon szép fehérnemű, ami egyéb alkalmakra is felvehetsz. Minden nő kelléktárába javaslunk ilyen darabokat, talán az első megvásárlásához épp a szalagavatód fog apropót biztosítani. A Boglárka Szalon nem felejtett el gondoskodni ezekről sem, üzleteinkben bőven találsz választékot szolid áron ezekből is. A nagy fehérneműs cégek persze nem fukarkodtak az ötletekkel. Sok olyan melltartót is láthatsz a kirakatokban, amelyek nem egyszerűen melltartók, hanem egészen derékig vagy csípőig leérnek. Ezeket fűzőknek vagy mídereknek hívják. A legtöbb ilyen függőlegesen, hosszában merevítőkkel van ellátva (ezt halcsontozásnak nevezik, mert régen nem műanyag merevítést alkalmaztak e célra, hanem halak csontját), ami azért szuper – főleg a molettebb csajoknak -, mert extra szuper karcsúságot teremt, és egész kényelmes is. Ez a menyasszonyoknak is tökéletes, pláne tánchoz, amikor sokan fognak meg derékon, hiszen valljuk be, azért nem mindenki szereti, ha az úszógumijait simogatják… :-)

 

Nagy cégek terveztek az utóbbi években elasztikus anyagból készült, szintén hosszan leérő fehérneműket. Ezek is alakformálók, velük is bátran próbálkozhatsz. Persze minden választásnál alap, hogy nagyon jól találd el a kosárméretedet. Ha nem vagy biztos a méretedben, ne szégyellj megkérdezni egy szakembert. A fehérneműs boltokban dolgozó hölgyek hidd el, sok mindennel találkoztak már… :-) A ruha csak a jól megválasztott melltartóval fog hibátlanul állni rajtad, és ugye Te is ezt szeretnéd.

Még egy jó tanács. Amikor az utolsó ruhapróbára jössz, kérlek hozd magaddal vagy magadon a rendezvényre szánt melltartódat, mert nagyon sokat tud ám centikben is jelenteni egy-egy fazon. A Boglárka Szalonban arra törekszik minden varrónőnk, hogy makulátlanul fess a ruhádban, de ehhez a Te közreműködésed is kell pl. ilyen apróságnak tűnő dolgok miatt.

 

Bármilyen kérdésed van, szeretettel várjuk. Kívánjuk, hogy remekül érezzétek magatokat a ruháinkban.