7 tanács, hogyan viseld elegánsan a magassarkút a szalagavatón

A szalagavatós ruhádhoz viselt elegáns magassarkúval lesz teljes az összhatás. Azonban, ha a hétköznapokban inkább sportcipőt vagy balerinát hordasz, nehézséget okozhat, hogy természetesen, könnyedén járj a több centis sarkakon. A keringőruhához viselt cipőről nem is beszélve, hiszen abban még táncolnod is kell. Akár új alkalmi lábbelit vásárolsz erre az alkalomra, akár a tőlünk bérelt keringőruha mellé kölcsönbe kapott cipőt szeretnéd betörni, érdemes megfogadnod az alábbi tanácsokat.

1.     A magassarkúban magasabbnak, vékonyabbnak és magabiztosabbnak tűnhetsz – azonban, ha egyébként egyáltalán nem hordasz hasonló cipőt, ne a szalagavatóra vedd meg az első 10 centis tűsarkúdat; maradj az 5-7 centis, vastagabb saroknál.

 

2.     Minél magasabb a sarok, annál rövidebb lesz a lépés. Ne próbáld ezt azzal kompenzálni, hogy hosszabbakat lépsz, mert nem hat természetesnek.

 

3.     Lapos talpú cipőben a teljes talpunk egyszerre kerül a földre egy-egy lépésnél. Magassarkúban inkább a sarkadra érkezz, arról gördülj a lábujjak felé, a végén pedig helyezd előre a testsúlyodat.

 

4.     A magassarkú hatása csak szép testtartással érvényesülhet igazán. Állj egyenesed, ne ejtsd előre a vállad, és ne bámuld a földet. 

 

5.     Gyakorolj a cipődben otthon, ne a szalagavatóra vedd fel először. Így nem csak betörheted a nagy napra, így kényelmesebb lesz, de a talpa is lekopik egy kicsit, és nem fog annyira csúszni. Próbáld ki a cipőt többféle felületen: csempén, parkettán, szőnyegen és lépcsőn is.

 

6.     Zárt cipőt válassz, amely jól tartja a sarkad és a bokád.

 

7.     Különböző talpbetétek használatával kényelmesebb lesz a cipőd: a zselés párna mellett használhatsz zselés sarokvédőt, rázkódáscsökkentő sarokemelőt és a bőr kidörzsölődését megakadályozó pántbetétet is.

 

Ha nem tudod még pontosan, milyen cipőt szeretnél a szalagavatóra, gyere el hozzánk, kölcsönözd ki a keringőruhádat, így a ruhához már könnyebb lesz választani.