5 tipp az esküvői cipő kiválasztásához

Az esküvőiruha-kölcsönzés után a menyasszonyoknak van még egy nagyon fontos feladatuk: találniuk kell egy olyan cipőt, amely illik a ruhához, a saját stílusukhoz, és elég kényelmes ahhoz, hogy egy fél napot abban töltsenek. Ha nem tudod, milyen cipőd legyen, fehér vagy csontszínű, magas vagy laposabb sarkú, szatén vagy bőr, az alábbiakban segítséget kaphatsz a választáshoz.

1.     A cipő elsősorban legyen kényelmes. Kínos, ha nem tudsz benne rendesen járni, ezért felbuksz az oltár előtt. Ebben kell lenned egész nap, a táncparketten is. Olyan cipőt válassz, amelynek a talpa belül puha és bélelt; illetve ezen különböző talp- és lépéskönnyítő betétekkel is javíthatsz.

 

2.     Természetes, hogy nem szeretnél sokat költeni a cipőre, hiszen – ha egyébként inkább a sportos stílust kedveled – a továbbiakban akár egyszer sem fogod felvenni. Azonban fontos, hogy a lábbeli ne keltsen olcsó hatást, és legalább a nagy nap végéig tartson ki. Az általános „szabály” – azaz inkább javaslat –, hogy a cipő ára legyen a ruháénak 10-15 százaléka.

 

3.     A selyem és a szatén a legkedveltebb anyagok, ha esküvői cipőről van szó. Természetesen a ruhád anyaga és a saját stílusod is játsszon szerepet a döntésben. Illetve, ha a ruhád sem hétköznapi, inkább extravagáns, a lábbeli tekintetében sem kell ragaszkodnod a hagyományos megoldásokhoz.

 

4.     Ha megvan a cipő, hozd magaddal a szalonba, hogy a ruha rád szabásánál – ha kell rajta alakítani – figyelembe vehessük a sarok magasságát, és az alapján módosíthassunk a ruha hosszán.

 

5.     A cipő ne az esküvőn legyen rajtad először. Vedd fel otthon, és rendszeresen járkálj benne, hogy betörd a nagy napra.

 

Azonban, mielőtt a cipőn kezdenél el gondolkozni, mindenképp gyere el a szalonunkba, és válassz a ruhák közül; így kisebb az esélye, hogy vásárolsz egy cipőt, amely bár gyönyörű, nem illik a ruhához, és nem emeli, hanem rontja az összhatást.